cestoviny víno recept

Dobrých tipov na chutné recepty nie je nikdy dosť. Aj preto sme veľmi radi, že vám v spolupráci s Maťkou alias Piškótou z blogu Stvory z kuchyne, môžeme priniesť inšpiráciu pre jednoduchú ale veľmi dobrú napr. valentínsku večeru – Cestoviny s mäsovou omáčkou v kombinácii s vínom Tajna. Alebo vlastne večeru alebo obed na hocijaký iný deň v roku, veď dôležité je, aby sme sa mali radi celý rok, nie len na Valentína 🙂

K receptu na cestoviny s mäsovou omáčkou sa bude dokonale hodiť aj naše víno, ktorým si spoločnú večeru ešte viac vychutnáte. Poďme teda na to!

Na cestoviny s mäsovou omáčkou budeme potrebovať:

  • 1 malá cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL čierneho mletého korenia
  • 1 ČL sušeného oregána
  • Hrsť čerstvej bazalky
  • 1 PL paradajkového pretlaku
  • 1/2  PL hnedého cukru
  • 1 konzerva pučených paradajok
  • 1 dcl červeného vínka
  • 200 ml vývaru (najlepší je hovädzí)
  • cestoviny podľa preferencie
  • čerstvá bazalka
  • mozarella burrata

Postup ala Stvory z kuchyne:

Tak a teraz šup do práce. Teda surovín máme jak pre hokejový tím, ale verte dvom vám bude málo a po druhé bude to rýchle. Aj príprava aj spráskanie.

#1
Po prvé nalejeme si do pohárov vínko. Pripijeme si a zahájime varenie.

#2
Cibuľu necháme krájať mužiho, lebo pri tom sa plače a my sme sa isto na Valentajna namachlili, takže my plakať nemôžeme milé ženy. A povedzme si pravdu, komu sa chce cibuľa krájať. Krájame nadrobno nainštruujte vašu polovičku. Cesnak na plátky.

#3
Na oliváči opražíme cibuľku aj cesnak. Pridáme masko a das 5 minút to tam miešame. Pridáme soľ, korenie, oregano, paradajkový pretlak a miešame ďalších 5 minút.

#4
Pridáme pučené paradičky, cukor, vínko, vývar, bazalku, stíšime na taký miernejší plameň, prikryjeme a necháme bublotať kľudne aj 45 minút. Keby sa rýchlo omáčka zredukovala, tak kľudne ešte dolejte trošku vývar. Joj a vínko dolejte.. sebe do pohára. 😉

#5
Na záver uvaríme cestovinku al dente, čiže tak aby rozvarená nebola ale taká akurát hryzkavá. Uvarenú cestovinu prišupneme do omájdy, aj takú pol naberačky vody z cestoviny môžete, premiešajte, naporciujte, pridajte natrhanú mozarellu, posypte bazalkou a polejte oliváčom … tadaaaa.. cestiviny s mäsovou omáčkou ste zvládli ľavou zadnou.

#6
Podávame s vínkom a po večeri nezabudnite na čokošku.. 😉


Pozrite si fotogalériu receptu:


Ďakujeme Maťke za spoluprácu a vám prajeme dobrú chuť!

PS: A nezabudnite na pohár dobrého vína z našej produkcie 🙂

 

Fotky: Stvory z kuchyne

E-shop
Magazín