Dobrých tipov na chutné recepty nie je nikdy dosť. Aj preto sme veľmi radi, že vám v spolupráci s Maťkou alias Piškótou z blogu Stvory z kuchyne, môžeme priniesť inšpiráciu pre jednoduchú ale veľmi dobrú napr. valentínsku večeru – Cestoviny s mäsovou omáčkou v kombinácii s vínom Tajna. Alebo vlastne večeru alebo obed na hocijaký iný deň v roku, veď dôležité je, aby sme sa mali radi celý rok, nie len na Valentína 🙂
K receptu na cestoviny s mäsovou omáčkou sa bude dokonale hodiť aj naše víno, ktorým si spoločnú večeru ešte viac vychutnáte. Poďme teda na to!
Na cestoviny s mäsovou omáčkou budeme potrebovať:
- 1 malá cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ČL soli
- 1 ČL čierneho mletého korenia
- 1 ČL sušeného oregána
- Hrsť čerstvej bazalky
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1/2 PL hnedého cukru
- 1 konzerva pučených paradajok
- 1 dcl červeného vínka
- 200 ml vývaru (najlepší je hovädzí)
- cestoviny podľa preferencie
- čerstvá bazalka
- mozarella burrata
Postup ala Stvory z kuchyne:
Tak a teraz šup do práce. Teda surovín máme jak pre hokejový tím, ale verte dvom vám bude málo a po druhé bude to rýchle. Aj príprava aj spráskanie.
#1
Po prvé nalejeme si do pohárov vínko. Pripijeme si a zahájime varenie.
#2
Cibuľu necháme krájať mužiho, lebo pri tom sa plače a my sme sa isto na Valentajna namachlili, takže my plakať nemôžeme milé ženy. A povedzme si pravdu, komu sa chce cibuľa krájať. Krájame nadrobno nainštruujte vašu polovičku. Cesnak na plátky.
#3
Na oliváči opražíme cibuľku aj cesnak. Pridáme masko a das 5 minút to tam miešame. Pridáme soľ, korenie, oregano, paradajkový pretlak a miešame ďalších 5 minút.
#4
Pridáme pučené paradičky, cukor, vínko, vývar, bazalku, stíšime na taký miernejší plameň, prikryjeme a necháme bublotať kľudne aj 45 minút. Keby sa rýchlo omáčka zredukovala, tak kľudne ešte dolejte trošku vývar. Joj a vínko dolejte.. sebe do pohára. 😉
#5
Na záver uvaríme cestovinku al dente, čiže tak aby rozvarená nebola ale taká akurát hryzkavá. Uvarenú cestovinu prišupneme do omájdy, aj takú pol naberačky vody z cestoviny môžete, premiešajte, naporciujte, pridajte natrhanú mozarellu, posypte bazalkou a polejte oliváčom … tadaaaa.. cestiviny s mäsovou omáčkou ste zvládli ľavou zadnou.
#6
Podávame s vínkom a po večeri nezabudnite na čokošku.. 😉
Pozrite si fotogalériu receptu:
Ďakujeme Maťke za spoluprácu a vám prajeme dobrú chuť!
PS: A nezabudnite na pohár dobrého vína z našej produkcie 🙂
Fotky: Stvory z kuchyne