Spoznajte šéfkuchára Paliho Sekerku a jeho secret story
Aké tajomstvo sa skrýva za príbehom šéfkuchára z michelinskej reštaurácie z Paríža, ktorý sa po rokoch v luxusnej gastronómii vrátil na Slovensko? V ďalšom dieli Secret Stories vám predstavíme krásny príbeh o tom, čo dokáže láska k vareniu.
Palo Sekerka si svoju cestu do michelinského sveta našiel bez akejkoľvek gastronomickej minulosti. Vďaka poctivej práci a prirodzenému talentu dosiahol úspech, aký sa na Slovensku často nevidí.
Za šesť rokov v michelinskej reštaurácii Ze Kitchen Galerie sa naučil, všetko čo šéfkuchár potrebuje vedieť. Rozhodol sa priniesť na Slovensko všetko, čo o jedle vie a sprostredkovať to netradične. Nie v reštaurácii, ako to býva zvykom, ale formou zážitkových workshopov. Jeho hostia vďaka tomu majú šancu spoznať jedlo na svojom tanieri naozaj intímne a do posledného detailu.
„80 % toho, čo je na tanieri, je vďaka poctivým farmárom a ich surovinám. My, kuchári, pridávame zvyšných 20.“
Palov príbeh je aj príbehom farmárov, poľnohospodárov a prírody, z ktorej pochádzajú všetky plodiny. Spolu s manželkou Luciou sa rozhodli priniesť na Slovensko jedinečný koncept, v ktorom prepájajú svetové umenie gastronómie s lokálnymi príbehmi miestnych dodávateľov a pestovateľov. Pri zážitkovom varení vám obaja porozprávajú o každej jednej surovine. Odkiaľ pochádza, ako vznikala a kto sa o ňu po celý ten čas stará.
Okrem toho, že budete postupne vnímať jednotlivé chute, vypočujete si celý ich príbeh. Autentické svedectvá z fariem, polí a skleníkov, ktoré sa skrývajú za všetkými jedlami, ktoré Palo pripraví priamo pred vami. Tajomstvo šéfkuchára nemusíte viac hádať. Zažijete ho cez vlastnú skúsenosť.
„Jedlo je výnimočné vtedy, keď je tvorené príbehom.“
Aj my sme mali možnosť vyskúšať si nezabudnuteľnú večeru s Palim a zostali sme v úžase. Chceme vám sprostredkovať túto výnimočnú formu gastronómie. Teraz máte možnosť ju zažiť v objatí vinárstva Tajna – ako inak, v harmonickom sprievode s našim vínom.