Peter Slačka

Sme radi, že toto leto vám môžeme ponúknuť ochutnať kuchárske zručnosti Petra Slačku aj v našom vinárstve.

FINE DINING S LUKÁŠOM HESKOM A PEŤOM SLAČKOM17.6.2023REZERVOVAŤ

Spoznajte šéfkuchára Petra Slačku a jeho secret story

Peter Slačka patrí v gastronómii k slovenskej špičke. Zakladá si na budovaní dobrých vzťahov s ľuďmi, s ktorými pracuje. U nás v Tajnej môžeme len potvrdiť, že je to rodený profesionál a už teraz sa tešíme na naše spoločné projekty. Zatiaľ vám prezradíme, kto sa skrýva za jeho srdečným úsmevom. 

„Som človek, ktorý rád tvorí hodnoty.”

Napriek tomu, že je preňho dôležité vzdelávať ľudí, ktorí s ním pracujú, neustále sa sa učí aj on sám. Nikdy nepodceňuje spätnú väzbu od svojich hostí. Sám o sebe hovorí, že rád vytvára hodnoty, nielen v rámci jedla, ale aj vo vzťahoch s kolegami, s dodávateľmi, v pracovnom aj osobnom živote. 

V práci sa snaží dosiahnuť absolútne maximum a vždy pracuje s tými najlepšími. Označenie šéfkuchára je v jeho prípade nedostačujúce, pretože jeho schopnosti presahujú hranice tejto pozície. Pri všetkých projektoch, ktorým sa venuje ho možno považovať aj za konzultanta a v prvom rade za mimoriadne usilovného človeka. Ľuďom sa snaží prinášať, to čo má rád a čo mu na trhu najviac chýba.  

Momentálne sa naplno venuje tvorbe menu a znovuotvorení prestížneho londýnskeho baru KWANT. Čoskoro navyše začína dlhodobú spoluprácu ohľadom znovuotvorenia bratislavkej reštaurácie Savoy. 

„Dobrým ľuďom sa zvyknú diať dobré veci a to aj v neľahkých životných situáciách.”

Jeho tajomstvom pri práci je, že žiadne nemá. Verí, že je dôležité nájsť si vo veciach balans a mať dobré životné nastavenie. Za všetky jeho úspechy môže jeho úprimná pracovitosť, s ktorou prichádza do každého jedného projektu. Snaží sa mať vždy pozitívny prístup k životu aj v práci, pretože verí, že vďaka tomu prekoná akékoľvek neduhy života. 

E-shop
Magazín