Magazín, Recepty

Recepty od šéfkuchára Martina Korbeliča: špargľová polievka a králičia roláda

Martin Korbelič

S Jarou prichádza chuť aj na ľahšie a jednoduchšie recepty. Preto vám prinášame recepty od šéfkuchára Martina Korbeliča, ktorého poznáte aj zo zábavnej kulinárskej relácie Moja mama varí lepšie ako tvoja. V spolupráci s ním vám prinášame 2 svieže a ľahké recepty, ktoré sa hodia na teplejšie dni. Samozrejme vám k nim odporučíme aj víno z našej produkcie, ktoré krásne doplní chuť týcho špecialít.

Predstavíme vám recept na ľahkú studenú špargľovo-kalerábovú polievku a králičiu roládu s medvedím cenakom, mrkvovým krémom a mladými zamiakmi. Sú to chutné a hľavne zdravé recepty od majstra šéfkuchára, ktoré zvládnete aj doma. Prajeme dobrú chuť!

Chladená špargľovo-kalerábovo-jogurtová polievka, údený pstruh, jarná zelenina, bylinky

špargľová polievka

Porcie: 4

Čas prípravy: cca 15-20 minút

Polievka:

Biela a zelená špargľa 300g · Kaleráb 200g · Biely jogurt (môže byť aj kefír) 500g · Mlieko 0,5l · Soľ · Korenie ·Citrón 1ks · Cesnak 1 strúčik

Vsuvka do polievky:

Údený pstruh 200g · Reďkovka 60g · Zelená špargľa 40g · Čerstvé chilli 1ks · Kôpor, pažítka, žerucha, mladé hráškové výhonky

Postup:

Špargľu a kaleráb si očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Všetky ingrediencie rozmixujeme s mixérom, dochutíme citrónom, soľou a korením. Polievku nevaríme. Na doplnenie polievky si natrháme pstruh, nakrájame tenučké plátky reďkovky a špargle. Dozdobíme malými kockami čerstvo nakrájaného chilli.

Recept si najlepšie vychutnáte s: Cabernet Franc Rosé 2022


 

Králičia roláda, medvedí cesnak, mrkvový krém, mladé zemiaky, slaninový chips

králičia roláda

Porcie: 4

Čas prípravy: cca 35-40 minút

Králičia roláda

Králičí chrbát 800g · Medvedí cesnak 80g · Soľ · Korenie · Citrónová kôr

Postup: Nakrájame chrbát na plátok, jemne naklepeme, osolíme, okoreníme a nastrúhame naň citrónovú kôru. Následne rozložíme medvedí cesnak a zrolujeme mäso do fólie. Varíme vo vode na miernom plameni cca 10-12min.

Mrkvový krém

Mrkva 600g · Šalotka 50g · Olivový olej 6cl · Jablko 100g · Soľ, korenie · Zázvor 10g · Limetka 1ks · Ricotta

Postup: Na troške olivového oleja orestujeme slaninu, pridáme šalotku, mrkvu, nastrúhame jablko, zázvor, podlejeme troškou vývaru (ak nemáme tak použijeme vodou) a varíme do mäkka. Následne rozmixujeme s ponorným mixérom, osolíme, okoreníme a na záver pridáme ricottu.

Mladé zemiaky

Akékoľvek mladé zemiaky 500g · Maslo 50g · Olivový olej 5cl · Bylinky

Postup: Zemiaky očistíme alebo necháme v šupke. Uvaríme do polomäkka v osolenej vode s troškou medvedieho cesnaku, ktorý nám zemiaky pekne prevonia. Potom zemiaky dopekáme na masle a olivovom oleji. Osolíme ich a na konci pridáme čerstvé bylinky aké mame (vňať, majoránku alebo tymian).

Slanina panchetta

Postup: Slaninu nakrájame na plátky a dáme medzi dva papiere na pečenie. Sušíme v rúre pri 120 C pokiaľ nie je chrumkavá.

Recepty od šéfkuchára Martina Korbeliča si najlepšie vychutnáte s: Pinot Noir 2021


Veríme, že sa vám recepty páčili a budeme radi, ak ich skúsite. Prajeme dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *