Magazín, Secret stories

Secret story Michala Konráda

Secret story Michala Konráda vinárstvo TAJNA

Sme radi, že toto leto vám môžeme ponúknuť ochutnať kuchárske zručnosti Michala Konráda aj v našom vinárstve.

GRILOVAČKA S MICHALOM KONRÁDOM29.6.2024REZERVOVAŤ

Spoznajte šéfkuchára Michala Konráda a jeho secret story

Prinášame vám príbehy vo formáte Secret Stories, v ktorých poodhalíme tajomstvá ľudí, ktorých práca a životné príbehy nás inšpirujú. Nahliadnite spolu s nami do tajomstiev prístupu k práci ľudí, s ktorými spolupracujeme.

Úspešný slovenský šéfkuchár vymenil svet fine diningu, aby priniesol nový koncept bližšie k ľuďom. Jeho príbeh je špeciálny tým, že z najvyšších pozícií v luxusných reštauráciách sa dobrovoľne presunul variť na ulicu. V Tajnej milujeme príbehy s poriadnou dávkou odvahy a zanietenia a preto vám predstavujeme Secret story ďalšieho výnimočného šéfkuchára –  Michala Konráda.

Michal objavil lásku k jedlu a vareniu ešte ako dieťa na farme u starých rodičov. Kontakt so zvieratami a čerstvými plodinami z prvej ruky ho naučili rešpektu k surovinám. Zodpovedné spracovanie potravín a ich využitie do poslednej omrvinky v ňom tak bolo zakorenené už odmalička. Neskôr, počas štúdia a kuchárskej praxe bola preňho práca s poctivými produktami a dodávateľmi absolútne prirodzená.

Už ako mladý kuchár dokázal odhadnúť kvalitu a úroveň reštaurácií, v ktorých pracoval a preto si vyberal iba také, v ktorých sa mohol naplno realizovať a profesne ako kuchár rásť. Otázka, či zotrvať v gastronómii aj napriek nie vždy ľahkým obdobiam, mala preňho vždy iba jednu odpoveď. Od nástupu do praxe aj počas pôsobenia v zahraničí bol Michal presvedčený o svojej ceste šéfkuchára a dokonale zžitý s týmto povolaním.

„Doteraz si veľmi jasne pamätám moment, akoby sa mi otvoril celý svet.”

Po bohatých skúsenostiach z Cypru a Londýna dostal po rokoch ponuku vrátiť sa na Slovensko a vytvoriť úplne nový koncept ázijskej reštaurácie. Naplno mohol prejaviť svoju kreativitu a zúročiť to, čo sa naučil v zahraničí. Reštaurácia Fou ZOO pod jeho vedením získala prestížne ocenenie svetovej organizácie Gault & Millau za najlepšiu reštauráciu na Slovensku.

Secret story Michala Konráda vinárstvo TAJNA

„Chcel som začať od začiatku. Zažiť niečo nové a ísť ďalej. A ten moment, keď sa mi to podarilo, bol pre mňa zadosťučinením.”

Po úspechu reštaurácie mal aj​​ tak túžbu posunúť sa ďalej. Nakoniec ju naplnilo vytvorenie nového street foodového konceptu Bao brothers. Parené ázijské žemličky, ktoré dovtedy na Slovensku nepoznal takmer nikto, Michal veľmi rýchlo spopularizoval. Dnes je celý koncept etablovanou značkou a objavuje sa celoročne na trhoch aj festivaloch. Michal je jeden z mála slovenských šéfkuchárov, ktorí dokázali, že stánkový predaj sa dá robiť na vysokej úrovni. Jeho vytrvalosť a presvedčenie sú nám veľmi sympatické a preto sa vždy veľmi tešíme, čo ďalšie ešte prinesie. Tentokrát možno aj priamo do Tajnej. Nechajte sa prekvapiť.