Suché víno
Suché víno je typ vína, ktoré obsahuje veľmi nízke množstvo zvyškového cukru, zvyčajne menej ako 4 gramy na liter. Vďaka nízkemu obsahu cukru sa takéto víno vyznačuje sviežou, osviežujúcou chuťou a výraznou kyslosťou, čo mu dodáva štruktúru a harmóniu. Suché vína môžu byť biele, červené alebo ružové a sú obľúbené na párovanie s rôznymi jedlami, ako sú ryby, biele mäso, šaláty a iné ľahké pokrmy.
Medzi známe odrody suchých vín patrí Sauvignon Blanc, Chardonnay, Merlot a Cabernet Sauvignon. Suché vína sú často preferované pre ich schopnosť vyzdvihnúť chuť pokrmov a ich osviežujúci charakter.
Vinárstvo TAJNA
Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.