Vinársky slovník

Rosé víno

Rosé víno je druh vína, ktorý sa vyznačuje jemnou ružovou farbou, ktorá vzniká krátkym kontaktom šupiek modrého hrozna s hroznovou šťavou počas fermentácie. Tento proces extrahuje iba malé množstvo farbiva zo šupiek, čím sa dosiahne charakteristická svetlá farba, ktorá môže variovať od bledo ružovej po sýtejší odtieň lososovej. Rosé víno je obľúbené pre svoju sviežu a ovocnú chuť, často s tónmi jahôd, malín, čerešní a citrusov. Môže byť suché, polosuché alebo sladké a je ideálne na osvieženie v teplých letných mesiacoch.

Vinárstvo TAJNA

Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.