Vinársky slovník

Rez viniča

Rez viniča je dôležitá agrotechnická činnosť vo vinohradníctve, pri ktorej sa odstraňujú prebytočné alebo poškodené výhony a upravuje sa tvar rastliny. Hlavným cieľom rezu je regulácia rastu viniča, optimalizácia úrody a zabezpečenie správnej rovnováhy medzi množstvom plodov a vitalitou rastliny. Existujú rôzne druhy rezu, napríklad zimný rez, pri ktorom sa vinič strihá v období vegetačného pokoja, a letný rez, ktorý pomáha riadiť rast počas vegetačného obdobia. Správny rez viniča prispieva k zvýšeniu kvality hrozna a následne aj vína.

Vinárstvo TAJNA

Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.