Vinársky slovník
Rampáš
Slovo rampáš v súvislosti s vinárstvom označuje prvé lisovanie hrozna. Je to proces, pri ktorom sa získava šťava z hroznových bobúľ po prvotnom lisovaní, ešte pred tým, než sa začne fermentácia. Táto šťava je považovaná za kvalitnejšiu, pretože obsahuje najväčšie množstvo cukrov a aromatických látok. Rampáš sa využíva najmä pri výrobe kvalitných vín, kde sa kladie dôraz na čistotu a bohatú chuť výsledného produktu.
Vinárstvo TAJNA
Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.