Histamínové víno
Histamín je biologická amínová látka, ktorá sa prirodzene vyskytuje vo víne, najmä počas fermentácie a zrenia. Je to jeden z mnohých biogénnych amínov, ktoré môžu byť prítomné vo fermentovaných potravinách a nápojoch. Histamín vo víne môže spôsobiť alergické reakcie u niektorých ľudí, vrátane bolestí hlavy, začervenania pokožky, nádchy alebo tráviacich problémov. Obsah histamínu vo víne závisí od rôznych faktorov vrátane typu hrozna, mikrobiálnej aktivity a technológie výroby vína.
Vinárstvo TAJNA
Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.