Vinársky slovník

Fermentácia vína

Fermentácia vína je proces, pri ktorom sa cukry v hroznovej šťave premieňajú na alkohol a oxid uhličitý pomocou kvasiniek. Tento biochemický proces je kľúčový pre výrobu vína a ovplyvňuje jeho chuť, arómu a textúru. Fermentácia prebieha v niekoľkých fázach: alkoholová fermentácia, pri ktorej vzniká etanol, a malolaktická fermentácia, ktorá môže nasledovať a zjemňuje kyseliny vo víne. Správne riadená fermentácia je základom pre výrobu kvalitného vína.

Vinárstvo TAJNA

Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.