Cognac
Cognac je odroda brandy pomenovaná po obci Cognac, Francúzsko. Vyrába sa v okolitej vinohradníckej oblasti v Charente a Charente-Maritime.
Výroba koňaku spadá pod francúzske označenie appellation d'origine contrôlée (AOC), pričom výrobné metódy a pomenovanie sú potrebné na splnenie určitých zákonných požiadaviek. Spomedzi špecifikovaných druhov hrozna sa najčastejšie používa Ugni blanc, miestne známy ako Saint-Émilion. Brandy sa musí dvakrát destilovať v medených kotlíkových destilačných prístrojoch a vyzrieť aspoň dva roky vo francúzskych dubových sudoch z Limousin alebo Tronçais. Koňak zreje rovnako ako whisky a vína v sude a väčšina koňakov strávi „na dreve“ podstatne dlhšie, než je minimálna zákonná požiadavka.
Vinárstvo TAJNA
Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.