Vinársky slovník

Archívne víno

Archívne vína sa môžu začať predávať najskôr tri roky od zberu.

Archívne vína sú tým najlepším, čo majú vinári k dispozícii. Vďaka dozrievaniu vo fľaši získavajú oproti tým mladým niečo navyše – dokonalú harmóniu a komplexitu chuti.

Predovšetkým niektoré červené vína si dlhšie dozrievanie vo fľaši dokonca priamo pýtajú. Ak by ste ich pili mladé, pravdepodobne by vás prekvapila ich horkastá chuť. Vďaka archivácii ale príde k zjemneniu trieslovín, ktoré môžu mať trpkú chuť na svedomí.

Vinárstvo TAJNA

Príroda nám dáva dokonalý produkt vo forme hrozna a my jej to chceme neustále odplácať. Ekologickým prístupom k vinohradu tvoríme víno bez rezíduí po chemických prípravkoch, minimálne zaťažujeme životné prostredie a budujeme prirodzenú imunitu vinohradov. Dbáme na kvalitu, nielen prostredia ale aj produktu, ktorý tvoríme.