Menu
Chrumkavá placka · Letný hrášok · Krém z vyzretého syra
Cuvée du Terroir Zero Dosage 2020
Pstruh atlantický · Fenikel · Jablko · Borievka
Rizling vlašský FRESH 2022
Mladá Kukurica · Údený pór · Hľuzovka
Pinot Blanc Sur Lie, ročník 2020
Paradajka · Mušle · Kôpor
Merlot rosé FRESH 2022
Kváskový Chlieb · Vyzreté maslo
Semillon 2019
Hovädzie · Ricotta · Mladá kapusta
Pinot Noir 2017 MAGNUM
Sorbet
Štrúdľa · Jablko · Hrozienka
Cabernet Franc rosé 2022
After
Gyros · Fenikel · Aioly
Maxx Reserva 2017 DOUBLE MAGNUM
NAŠA SPOLOČNÁ SECRET STORY
NÁVŠTEVA REŠTAURÁCIE IRIN – PRVOTNÝ KONTAKT S LUKÁŠOM HESKOM
01/2023
VZNIK SPOLUPRÁCE A OSLOVENIE PETRA SLAČKU
02/2023
STRETNUTIE NA TAJNEJ S LUKÁŠOM A PETROM
05/2023
UZAVRETIE PRVEJ KAPITOLY NÁŠHO SPOLOČNÉHO PRÍBEHU – FINE DINING VO VINÁRSTVE
06/2023
SECRET STORIES ŠÉFKUCHÁROV
LUKÁŠ HESKO
Udržateľnosť, láska k domovine, bio kvalita, úcta k tradíciám a poctivý výsledok prepracovaný na novú úroveň. To všetko a ešte viac, nás spája s jedným z najznámejších slovenských kuchárov Lukášom Heskom.
Možno už o Lukášovi viete, že výborne varí a vytvára jedinečné zážitky. Ako však sám hovorí, jeho cieľom je oveľa viac. Snaží sa prinášať ľuďom emóciu. Svoj sen o zážitkovej gastronómii si plní vo svojej bratislavskej reštaurácii Irin.
„To nie je, že musím, ale chcem, mám rád ten pocit ochutnať dobré jedlo a dobré víno. A tú emóciu by som rád prinášal aj v Irin.”
Tak ako my, aj Lukáš dobre vie, že základom úspechu v umení gastronómie je dobrá surovina. Pri nej sa všetko začína aj končí a iba vďaka dobre vypestovaným plodinám sa môže realizovať ako kuchár a vytvárať maximálny chuťový zážitok. Napriek tomu, alebo práve preto, že má za sebou pracovné skúsenosti z viacerých krajín, veľmi dobre pozná dôležitosť lokálnosti a kvality dodávateľov.
„Nepoužívame exotiku, naša kuchyňa má spoznateľné chute pre Slovensko, hravé a zároveň jednoduché.”
Lukáš Hesko je dôkazom, že za kvalitou netreba chodiť ďaleko. Po svojich úspechoch v zahraničí, vo Fachu, v trnavskej Akademii a teraz aj vo vlastnej reštaurácii Irin potvrdzuje, že tam, kde sa objaví a priloží ruku k dielu, vzniká niečo výnimočné. Niečo, za čím ľudia prídu s očakávaním plnohodnotných momentov a unikátnych zmyselných pôžitkov. Sledujte nás a možno sa už čoskoro dozviete, ako je jeho príbeh spätý s Tajnou.
„Som perfekcionista, ale som už asi aj uvoľnený o niečo viac ako v minulosti. Snažím sa inšpirovať sa všade, kam idem.”
PETER SLAČKA
Peter Slačka patrí v gastronómii k slovenskej špičke. Zakladá si na budovaní dobrých vzťahov s ľuďmi, s ktorými pracuje. U nás v Tajnej môžeme len potvrdiť, že je to rodený profesionál a už teraz sa tešíme na naše spoločné projekty. Zatiaľ vám prezradíme, kto sa skrýva za jeho srdečným úsmevom.
„Som človek, ktorý rád tvorí hodnoty.”
Napriek tomu, že je preňho dôležité vzdelávať ľudí, ktorí s ním pracujú, neustále sa sa učí aj on sám. Nikdy nepodceňuje spätnú väzbu od svojich hostí. Sám o sebe hovorí, že rád vytvára hodnoty, nielen v rámci jedla, ale aj vo vzťahoch s kolegami, s dodávateľmi, v pracovnom aj osobnom živote.
V práci sa snaží dosiahnuť absolútne maximum a vždy pracuje s tými najlepšími. Označenie šéfkuchára je v jeho prípade nedostačujúce, pretože jeho schopnosti presahujú hranice tejto pozície. Pri všetkých projektoch, ktorým sa venuje ho možno považovať aj za konzultanta a v prvom rade za mimoriadne usilovného človeka. Ľuďom sa snaží prinášať, to čo má rád a čo mu na trhu najviac chýba.
Momentálne sa naplno venuje tvorbe menu a znovuotvorení prestížneho londýnskeho baru KWANT. Čoskoro navyše začína dlhodobú spoluprácu ohľadom znovuotvorenia bratislavkej reštaurácie Savoy.
„Dobrým ľuďom sa zvyknú diať dobré veci a to aj v neľahkých životných situáciách.”
Jeho tajomstvom pri práci je, že žiadne nemá. Verí, že je dôležité nájsť si vo veciach balans a mať dobré životné nastavenie. Za všetky jeho úspechy môže jeho úprimná pracovitosť, s ktorou prichádza do každého jedného projektu. Snaží sa mať vždy pozitívny prístup k životu aj v práci, pretože verí, že vďaka tomu prekoná akékoľvek neduhy života.